Connections

Billede: Connections

Projektet fik støtte fordi:
Projektgruppen har udviklet et kunstnerisk koncept, hvor deltagerne kan forbindes med hinanden både fysisk og digitalt. Endvidere er projektet relevant både i nordisk og international sammenhæng. Resultaterne vil blive vist på flere nordiske filmfestivaler.

Ansøger skrev selv om projektet:
U​nder pandemien føler mange mennesker sig ensomme, og de længes efter at møde andre. Lukkede grænser og forskellig håndtering af pandemien har forstærket følelsen af ​​"os" og "dem". De nordiske lande er blevet distanceret fra hinanden.

For at modsætte sig denne tendens ser projektet, at kultur kan hjælpe folk til at forstå sig selv og spørge, hvad de oplever i en krisetid. Ved at forbinde mennesker i Norden både fysisk og digitalt, udfylder projektet et socialt behov for menneskelig kontakt, som kan opleves på trods af begrænsninger og afstand.

I projektet er en gruppe kunstnere, filmskabere, grafiske designere og spilprogrammører fra Danmark, Sverige, Finland og Åland gået sammen om at skabe et kollektivt interaktivt videoværk om folks personlige oplevelser under pandemien. 

Projektet modtog Opstart-midler i 2020, og siden er det blevet videreudviklet.