191951500 1109520603211568 8329792048745009217 N

Photo: Jacob Stage, Fotograf/Teaterinstruktør/Koreograf

Projektet blev støttet fordi:
Projektet tilgår emnet fra forskellige perspektiver ved brugen af bl.a. interviews og indsamling af baggrundsmateriale fra flere lokationer i Norden. Formålet med at involvere mennesker i lokalsamfund tilføjer et personligt lag. Projektet omarbejder tradition og kulturarv på en tankevækkende måde.

Ansøgeren skrev om projektet:
Fisherman's Dance er en ny nordisk stedsspecifik forestilling skabt i Danmark, Island, Sverige, Færøerne og Irland af den irske teaterdirektør Caroline McSweeney og den finske koreograf Taneli Törmä, der begge har base i Danmark.

Projektet undersøger fiskeri og dets traditioner, samtidig med at det ser på forskellene mellem fiskeri i fritiden og som en mere kommerciel aktivitet. Emnet vil blive undersøgt forskellige steder, tæt på storbyer og landsbyer samt på isolerede steder, hvor man stadig kan møde gamle fiskerimetoder og -traditioner.

Hovedinspirationen til forestillingen vil i sidste ende komme fra de lokalsamfund og lokationer, hvor projekterne vil blive oprettet. At oprette en stærkt påvirket nordisk forestilling med en samtidig universel fortælling for en stedsspecifik fiskeriforestilling.