Kbhradio.jpg

Projektet fik støtte fordi:

Set I lyset af udviklingen inden for radiomediet, fremstår København Radiobiograf som et meget spændende og vigtigt arrangement. Projektet er godt fundamenteret både i nordisk og international regi, og festivalen er planlagt med klare målsætninger. Kombinationen af radio og biograf udfordrer måde måden at konsumere radio på og traditionelt brug af biografsale.

Ansøger skrev selv om projektet:

Radio- og lydfortællinger er i løbet af de sidste par år trådt ind i en ny guldalder. Podcastmediet har gjort lydfortællingen populær igen ved at give mulighed for at lytte, hvor og hvornår du vil. Gode lydfortællinger skaber empati ved at give os nærbilleder fra andre menneskers liv og har en sjælden styrke til at røre os. Men podcastens natur indbyder til, at vi lytter alene - og det aspekt vil vi gerne udfordre.

Københavns Radiobiograf Festival handler således ikke kun om gode lydfortællinger. Det handler helt grundlæggende om mødet mellem mennesker. Mødet publikum imellem, før, under og efter vi har lyttet. Og mødet mellem publikum og producenterne. Det handler om fællesskab, om empati og om at nærme sig hinanden. Værdier vi bør dyrke i en tid, hvor splittelserne i samfundet synes at være på fremtog.

Ved at etablere Københavns Radiobiograf Festival som en stærk og tilbagevendende begivenhed vil projektet sørge for, at København bliver den by i Norden, hvor nordiske og internationale radioskabere mødes imellem og møder deres nordiske publikum.

Københavns Radiobiograf Festival består af cirka 20 arrangementer - lyttesessions, debatter og workshops. De nordiske samarbejdspartnere vil hver især kuratere en radiobiograf, afholde en workshop og/eller medvirke i paneldebatterne. De nordiske værker, der præsenteres for publikum, bliver alle undertekstet på originalsproget for at støtte sprogforståelsen.

Derudover arrangeres en nordisk radiopris, som uddeles under festivalen. De nominerede værker bliver oversat til engelsk, og vil dermed blive tilgængelige for et internationalt publikum.