SCB.png

Projektet fik støtte fordi:
Festivalen formår i en international kontekst at sætte en stærk nordisk undertone, både hvad angår tema, placering og inviterede deltagere. Festivalens fokus gør den til et vigtigt og unik begivenhed i nordisk sammenhæng.

Det nordiske samarbejde er bredt forandret blandt værterne, partnere og tilhængere. Screen City Biennale vil blive kurateret af Daniela Arriado (CL/NO) og Tanya Toft (DK) i samarbejde med adskillige gæstekuratorer og organisationer, der udvikler diskursen omkring det bevægende billede. Projektet er relevant og tilgængeligt for både professionelle og publikum via et pre-biennialt symposium. 

Ansøger skrev selv om projektet:
Stavenger havn vil med dens arkitektoniske placering være et vigtigt element i produktionen og præsentationen. Programmet, som har fået navnet ”Migrationshistorier”, vil bestå af adskillige kunstværker, installationer, symposier og publikationer.

Byhavnen vil sammen med temaerne migrationskultur, postkolonialisme, diaspora og søfart være det gennemgående omdrejningspunkt i alle kunstværkerne.

Vision

  • Udforske mødet mellem det bevægende billede, arkitektur og byers offentlige rum
  • Udvikle en samarbejdsplatform til produktion og formidling af det bevægelige billede i Norden
  • Forbedre nutidens diskurser om bevægelig billed- og mediekunst i en digital tid
  • Udforske mediets DNA og struktur for således at skabe uddannelse og dialog