sypodden personer.jpg

Foto: Sypodden

Projektet fik støtte fordi:
Sypodden har vist, at det med få ressourcer er det muligt at lave programmer af høj kvalitet, der behandler relevante spørgsmål om tekstilt håndværk, form og design. Den første serie af programmer, der blev lavet i efteråret 2016, bidrager på en spændende og personlig måde til at genoplive og styrke debatten om den samtidige tekstilscene i Norden. Der er meget gode forudsætninger for at udvikle Sypodden til en vigtig digital arena for møder og samtaler om tekstilområdet.


Sypodden hjælper med at genoplive tekstilarbejde i Norden gennem både innovative præsentationer af formgivere og designere samt aktuelle tekstilproblemer og tendenser i Norden inden for det sociale, kulturelle og erhvervslivet. Projektet støttes derfor for at udvikle sæson 2 ved at invitere og undersøge interessante personer og aktører fra tekstilområdet i Sverige, Finland og Åland.

Ansøgeren skrev selv om projektet:
Projektets mål:

  • Sprede viden og bevare kulturel viden om tekstilhåndværk.
  • Hæve status og vise værdien af ​​tekstilfærdigheder.
  • Arbejde for innovation og iværksætteri i de nordiske lande inden for tekstil.
  • Fremme øget udveksling af viden og inspiration om tekstiler i de nordiske lande.
  • Øge bevidstheden om socialt og miljømæssigt bæredygtige valg for forbrugere og iværksættere.


Oplægget til podcasten er, at hvert emne omhandler forskellige temaer, såsom genbrug, mønsterdesign, design, tekstilproduktion, selvstændig beskæftigelse og bæredygtig udvikling. Til hvert afsnit inviteres en gæst til at diskutere et emne. Gæsten er en person, der er ekspert på området, eller som er lykkes med sin kunst eller forretning inden for tekstil. Vi taler om personens mål og drivkræfter, og hvad der har været svært og hvordan denne har klaret dette, samt praktiske tips til at arbejde med forskellige tekstilteknikker og materialer.


Podden har primært haft gæster, som arbejder i tekstilområdet i Göteborg, da dette er vores hjemsted. I en sæson 2 ønsker Sypodden at udvikle konceptet og flytte sig uden for Göteborg og interviewe folk fra bl.a. Sverige, Åland og Finland.