Projektambassadører

Nordisk Kulturfonds projektambassadører

Nordisk Kulturfonds projektambassadører hjælper med at mobilisere nye aktører, forkorter vejen for ansøgere til fonden og udbreder viden om fonden. Gennem sine egne netværk kan ambassadørerne nå potentielle ansøgere og give dem råd om hvordan man gennemfører nordiske kulturprojekter på grundlag af deres egne erfaringer. Projektambassadørerne kommer fra alle nordiske lande og arbejder til daglig i forskellige sektorer i kulturverdenen.

Inger Margrethe Stoveland

inger.m.stoveland(a)uia.no

Inger Margrethe Stoveland er leder for Fluks – Senter for ung kunst og kultur ved Universitetet i Agder. Hun arbejder lokalt, nationalt og internationalt med projekter, der støtter og udvikler unge kunstnere. Blandt andet Platform Nord, der er en arena for unge nordiske kunstnere. Inger er uddannet inden for litteraturvidenskab, kunst og administration. Hun har også arbejdet aktivt som scenekunstproducent.

Jonatan Habib Engqvist 

jonatan(at)philosophy.se

Jonathan Habib Engqvist er teoretiker, kurator, lærer og freelancer. Han har produceret forskellige internationale programmer og udstillinger blandt andet i Norge, Sverige og Island. Han har også skrevet og redigeret mange publikationer og bøger.

Sprog: dansk, engelsk, fransk, islandsk, norsk, svensk, tysk

María Rut Reynisdóttir

Maria.Rut.Reynisdottir(at)reykjavik.is

Med bred erfaring inden for musikteknologi, sociale medier, events og festivaler og som kunstnerisk leder for bl.a.  Ásgeir, arbejder María Rut Reynisdóttir for tiden som projektleder for Reykjavik Music City-projektet, hvor hendes ansvar er at skabe favorable forhold for alle musikaktiviteter i hele Reykjavik.

Mikaela Westerlund

toimisto(at)walhalla.fi

Mikaela Westerlund er leder for filmselskabet Walhalla samt regional filmsekretær for Finland-Svensk filmcentrum, som arbejder for en aktiv og levende filmkultur på svensk i Finland. Hun har studeret nordisk litteratur, mediekultur og videoproduktion. Hun arbejder også med manu og regi for film og tv.

Nivi Christensen

nich(at)sermersooq.gl

Nivi Christensen er leder ved Nuuk Kunstmuseum. Hun har produceret en række kunstudstillinger og har arbejdet med at udbrede kenskabet til grønlandsk kunst. Hun har studeret kunsthistorie og skrevet artikler særligt til det grønlandske kunst- og kulturtidsskrift Neriusaaq, men har også bidraget til en række bøger om grønlandsk kunst.

Sprog: dansk/skandinavisk, engelsk, grønlandsk

Olivur Eystberg

olivur(at)tutl.com

Olivur Eystberg er pladeselskabsmedarbejder og butikschef for det færøske pladeselskab Tutl. Han er uddannet boghandler og har også arbejdet i en årrække som filmtekniker- og operatør. Han er engageret i Havnar Jazzfelag, som bl.a. står for musikfestivalen Vetrarjazz, og han har desuden en stor interesse for kunstfotografi.

Randi Samsonsen

randisamsonsen(a)gmail.com

Randi Samsonsen arbejder til dagligt som lærer i designmetodik, tekstile redskaber og kreative redskaber på Glasir Tórshavn College. Hun er aktiv kunstner med særligt fokus på skulptur i tekstil. Hun er uddannet på Designskolen Kolding som cand.design. Hun er engageret i det kunstneriske råd i Tórshavnar Kommuna som repræsentant for Føroysk Myndlistafólk.

Søren B. Kristensen

rocktraum(at)gmail.com

Søren B. Kristensen er fondens ambassadør for temasatsningen Puls. Søren er drivkraften bag en lang række af aktiviteter, koncerter og musikforeninger i Danmark, bl.a. musikprojektet Nordic Band Camp, pladeselskabssammenslutning Labelkollektiv og Nordkraft (kraftcenter for kultur og fritid i Aalborg). Søren er medlem af Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for musik 2016-2017 og 2010-2013 var han landsformand for ORA – Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere i 2010-2013.