I årsberetningen fortælles der om fondens arbejde med tværgående strategiske indsatser og med støtteprogrammerne i det forgangne år.
Året 2022 viste en historisk stor interesse for det nordiske kultursamarbejde. Med 1402 ansøgninger har fonden modtaget det højeste antal ansøgninger nogensinde. Den store interesse for at søge om støttemidler fra Nordisk Kulturfond viser, at kulturlivet har været klar i startblokken efter coronapandemien til igen at kunne arbejde på tværs af landegrænser – både i og udenfor Norden.
I 2022 har fonden også styrket sit globale fokus med lanceringen af det nye støtteprogram Globus Call. Ansøgningerne og de 14 støttede projekter demonstrerede på fineste vis, hvordan kunst og kultur kan være katalysator for nye typer globale og internationale netværk og samarbejder, der bidrager til nye forståelser af en bære- og levedygtig fremtid. Globus Call er igen åben for ansøgninger med frist den 15. september 2023.
I beretningen kan du også læse om fondens arbejde med strategiske tværgående partnerskabsprojekter i 2022. Gennem dette arbejde har fonden styrket sin rolle som brobygger og facilitator for vidensudvikling på tværs af kunstens og kulturpolitikkens forskelligartede aktører. Blandt disse er partnerskabet med Nordiska Teaterrådet om mentorprogrammet Nordic Ambitions. Programmet er skræddersyet specifikt til ledere med kunstnerisk ansvar i netværkets 350 medlemsteatre i Norden. Programmet vil parre mentees med en erfaren mentor fra et andet nordisk land med det formål at udvikle deltagernes lederkompetencer og fremme nordiske netværk mellem teatre. Den første samling blev holdt i København fra den 7-8 juni, 2023.
Du kan læse mere om fondens strategiske partnerskabsprojekter her.