Her kan du læse mere om de støttede projekter i fondens Globus Call program.
Norwegian-based collective Tenthaus are working an 18-month project with main partners Studio150 from Bangkok, PACK/Space413 from Seoul, GUDSKUL from Jakarta, with numerous partners in Bangkok, Seoul, Jakarta and Singapore.
This project looks to create extended opportunities for Sámi and Māori practitioners working within craft and architecture fields to connect / share / learn. Beginning with learning spaces, the project considers the different iterations of where and how knowledge is exchanged within Sámi and Māori worldviews.
The SEA Arts Censorship Database Project is an archiving and monitoring system, designed to track violations of artistic freedom in Southeast Asia in 6 countries: Cambodia, Indonesia, Malaysia, The Philippines, Thailand and Vietnam.
The 3Ecologies Project was launched in 2020 by Brian Massumi and Erin Manning. In this ethos of alongsideness, 3Ecologies develops techniques for research-creation at the intersection of the environmental, conceptual and social ecologies.
Projektet fokuserer på social og kulturel bæredygtighed gennem videreførelse og styrkelse af lokale og traditionelle musikalske praksisser.
Et projekt, der undersøger kunstbiennalernes rolle i forbindelse med genoplivning og udvidelse af eksisterende netværk.
Et teaterstykke og et transcenderende projekt mellem to forskellige teatre, byer og samfund.
Simiyya er en platform for forskning og kulturel produktion, der fokuserer på den måde, hvorpå kulturgeografiske kontekster påvirker, hvordan teknologi former politik og æstetik. Det er projektets formål at undersøge, hvordan man kan forme en fremtid baseret på nye økonomiske og psykiske modeller.
Stemmen er grundlæggende for vores følelse af identitet og deltagelse i verden. SENSORIUM-projektet bringer kunst, teknologi og samskabelse sammen i forsøget på at skabe nye muligheder for at udtrykke stemmen kreativt og autentiskt i alle dens former – fysisk, socialt, kulturelt og demokratisk.
‘Seeds for Solidarity’ sår frø for global klimaretfærdighed ved at støtte kreative samarbejder om bæredygtighed, der udfordrer vestlig viden og praksis.
Et projekt, der vil skabe interaktion med uafhængige butikker, som er i fare for at blive gentrificeret, gennem revitalisering af butikkernes visuelle identitet og opførelsen af stedsspecifik kunst.
Projektet har til formål at etablere et transkontinentalt netværk for vidensdeling mellem kunstnere og kulturelle aktører fra US Virgin Islands, Ghana, Grønland og Norden, der skal skabe nye nord-syd- og syd-syd-vidensinfrastrukturer.
Et langsigtet netværks- og udvekslingsprogram mellem kunstnere og kulturelle aktører fra Norden og det afrikanske kontinent, som har til formål at påvirke den kulturelle repræsentation på verdens kunstscener.
‘Now Soon Over’ har til formål at forene unge og nyetablerede kulturinstitutioner i et netværk for at fremme udveksling af viden og erfaringer.
Projektet opstiller en ny vision for, hvordan handicap kan fungere gennem teknologi og dermed skabe en ny normativ.
Med udgangspunkt i Mexico undersøger dette projekt innovative kunstneriske metoder til at udvikle teknologiske værktøjer til fordel for kvinder, der er udsat for sociale begrænsninger og systemisk vold.
Et performance-ledet forskningsprojekt, der har til formål at undersøge nye digitale forretningsmodeller og markeder for moderne performance.
Et projekt, der skal fremme horisontal udveksling af viden, idéer og metoder mellem det kreative felt og den bæredygtige turismeindustri. Formålet er at undersøge og formidle, hvordan kunstnere, arkitekter og andre kreative aktører kan spille en central rolle i udviklingen af turismesektoren i en verden med stigende fokus på miljø, bæredygtighed og lokalsamfund.