Fonden støtter cirka 340 projekter hvert år og modtager i omegnen af 1300 ansøgninger. Her kan du lade dig inspirere af udvalgte projekter, vi har støttet indenfor de seneste år.
Hvordan kan samarbejder mellem kunst og academia udvide vores forståelse af klimaforandringer? Climate Histories Interventions kombinerer kreative og akademiske stemmer for at inspirere til offentlige dialoger om klimatilpasning og fremme miljøbevidsthed gennem offentlige kunstinterventioner.
Centre for Nordic Otherwise skaber et støttende netværk og tilgængelige kritiske rammer, der styrker racialiserede kunstnere i at udvikle deres socio-politiske praksis og øge deres indflydelse i den nordiske kunstverden.
Sand Flight fungerer som en klimafiktiv udforskning, der øger bevidstheden om miljøets sårbarhed og fremmer kunstnerisk dialog. Ved at udfordre traditionelle urbane landskaber og fremhæve de skiftende grænser mellem natur og civilisation sigter projektet mod at skabe refleksion over økologisk skrøbelighed og modstandskraft blandt et bredt publikum.
Riddu Riððu Take Over @ Arctic Sounds fremmer interkulturel dialog og støtter oprindelige kunstnere i at revitalisere og udvikle deres kulturelle arv. Ved at samle samiske og inuitiske kunstnere på en international scene sigter projektet mod at forstærke oprindelige arktiske stemmer og styrke bæredygtige kulturelle bånd i regionen.
Projektets mål er at danne et program som giver orkestre muligheden for at lære af hinanden og udforme, forfine og implementere reelle bæredygtighedsprojekter i deres organisationer.
“Nordic Utopia” er navnet på en storstilet udstilling ved National Nordic Museum i Seattle i USA. Udstillingen skal, som den første af sit slag, udforske og udstille den refleksive påvirkning mellem afrikansk-amerikanske kunstnere på nordisk kultur, og den nordiske kulturs påvirkning af afrikansk-amerikanske kunstneres produktion i det 20. århundrede.
«PUBLIC RETREAT» undersøger de auditive egenskaber ved fysiske steder, og hvorledes vi skaber underbevidste, rudimentære kort over byerne vi bebor udelukkende ved at lytte.
Et projekt som undersøger arkivstrukturer om Arktis med henblik på at dekolonialisere nuværende arkivstrukturer, foreslå nye arkivstrukturer og skabe dialog og kulturudveksling på tværs af og udenfor den arktiske region.
Et netværk af institutioner og aktører på tværs af norden og baltikum, som arbejder på at bringe kunst og videnskab tættere sammen gennem den transdisciplinære tilgang ‘Research-creation’.
Contemporary puppetry network Nordic-UA vil støtte ukrainske dukketeaterartister ved at samle dukkeførere fra Norden og Ukraine til en række workshops, som skal sætte fokus på kunstnerisk udveksling og på fælles europæiske værdier som demokrati i kunsten og kunstnerisk diversitet.
Projektet vil udvikle et nordisk netværk for arkæologer, som arbejder med urban arkæologi. Netværket skal blandt andet sikre, at den store mængde aktuel forskning, som findes på området, bliver delt på tværs af Norden.
En genoplivning og nyfortolkning af de tidligste tryktyper, brugt i det første finske bogtrykkeri, som eksisterede fra 1642-1827. Med udgangspunkt i overleverede bøger og eksemplarer fra trykkeriet, vil projektet puste nyt liv i gamle trykpraksisser.
Projektet tager sit udgangspunkt i et naturgenopretningsprojekt, som vil forsøge at mindske de skader, som industrielt plantede grantræer er begyndt at forvolde naturligt voksende birketræer på grund af global opvarmning. Igennem restaureringsprojektet, vil Observations of Change på kunstnerisk vis belyse konsekvenserne ved menneskelig intervention i naturen.
Projektet sætter fokus på repræsentationen af kvinder og minoriteter blandt dem, som arbejder bag de kunstneriske scener med logistik, teknik og produktion.
Et tværnordisk co-produktionsprojekt for nyuddannede kunstnere. Projektet vil skabe værker i tre forskellige lande og opbygge internationale mentorrelationer, som skal hjælpe de nye kunstnere med at etablere sig i en nordisk arena.
En gruppeudstilling der vil generobre historiske kunstneriske praksisser gennem en bred palette af kunstneriske tilgange som vævning, maling og syning, samtidig med, at det formidler gemte historier om racisme, kolonialisme, religiøs forfølgelse og queerness.
Et nordisk udvekslings- og researchprogram, som skal styrke udvikling af koreografisk kunst på tværs af de nordiske og baltiske lande.
En antologi om og af afro-nordiske performere, som vil belyse samfundsgruppens oplevelser i Norden og bidrage til den offentlige diskurs på området.
In the Mirror of Care Work vil bruge performancekunsten til at portrættere sygeplejerskens rolle og historie i de nordiske lande samtidig med, at projektet rejser en diskussion om sit eget kunstneriske felt gennem spejlingen i sygeplejernes praksis.
Et projekt, som vil være det første kunstnerdrevne museum for Nordisk Digital kunst. Projektet fokuserer på nordisk såvel som international kunst, der er udviklet med nye teknologier såsom eksempelvis billedkunst på blockchains (de såkaldte non-fungible tokens).